fbpx

Examene

Home / Examene

Examenele ECL

✓ candidaţii pot alege să susţină doar două probe la alegere, spre exemplu exprimare orală şi ascultare sau scris şi înţelegerea textului;

✓ candidaţii care nu promovează la o anumită probă, au posibilitatea reluării examenului doar la această unică competenţă;

✓ pentru promovarea fiecărei probe, candidaţii trebuie să realizeze 40% la examinarea pe competenţe şi 60 % la examenul complex;

✓ pentru mai multe informaţii privind înscrierile la examen găşsiţi pe sit-ul ECL sau direct la noi la sediu;

✓ examenul ECL nivel B1 si B2 echivaleaza proba de competență lingvistică de la examenul de Bacalaureat

✓ examenele pot fi susţinute la nivelul cerut de către candidat (A2,B1,B2,C1);

✓ examenul se adresează în primul rând elevilor care doresc să studieze în Ungaria, la universități din Budapesta sau Debrecen;

Începând din luna decembrie 2016 se schimbă în mod avantajos pentru candidați metoda de calcul ale rezultatelor examenelor ECL. La examenele complexe nu mai este necesar să se atingă 60% la ambele probe (de scrisă și orală), ci este suficient dacă la examenul întreg se obțin 60% în totalitate. În acest fel un rezultat mai slab dintr-o competență se poate compensa cu una sau mai multe rezultate mai bune.

De exemplu:

– media generală a examenului scris 40% + media generală a examenului oral 80% = EXAMEN COMPLEX PROMOVAT

sau

– 45% oricare aptitudine + 60% oricare aptitudine + 60% oricare aptitudine + 75% oricare aptitudine = EXAMEN COMPLEX  PROMOVAT

Schimbarea este valabilă începând cu luna decembrie 2016, și nu este retroactivă. Algoritmul nou de calcul ale rezultatelor se referă numai la examenele complexe efectuate în același sesiune de examene, examenele efectuate în diferite sesiuni nu se compensează una pe cealaltă.

Examenele IELTS

IELTS – International English Language Testing System – este cel mai popular test de limbă engleză din lume. A fost dezvoltat de câțiva dintre cei mai importanți experți din lume în evaluarea limbilor străine și evaluează toate competențele necesare în limba engleză – citire, scriere, ascultare și vorbire. Testul reflectă modul în care vei folosi limba engleză pentru a studia, a lucra și a trăi într-un mediu anglofon.

Oferă două nivele:
✓ Modulul general pentru muncă în străinătate
✓ Modulul academic necesar studiilor la universitate în străinătate

Examenul conține 4 probe:

✓ Înţelegerea unor texte scrise
✓ Înţelegerea unor dialoguri şi prezentări orale
✓ Scriere creativă
✓ Probă orală

Scala de evaluare conţine 9 benzi de la 0 la 9 unde banda 5 desemnează  utilizatorul modest iar banda 9 utilizatorul expert.
Majoritatea universităţilor cer pentru adimitere minimum 6,5.
Modulul general conţine aceleaşi probe ca şi modulul academic la un nivel mai scăzut şi o evaluare generoasă

Mai multe informații despre examen și înscrieri găsești pe site-ul British Council Romania.

Examenele CAMBRIDGE: KET, PET, FCE, CAE

✓ Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.

✓ Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English îți oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul tău de limba engleză.

✓ Fie că ești începător sau vorbitor fluent și dorești să-ți îmbunătățești competențele lingvistice, fie că studiezi sau profesezi, există examenul potrivit pentru tine.

✓ Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză administrate de British Council pot fi folosite pentru echivalarea probelor de competență lingvistică în următoarele situații:

 • Admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv (nivel minim necesar: A2 conform grilei CEFR);
 • Bacalaureat (nivel minim necesar: B1 conform grilei CEFR).

KET și PET

Cambridge English: Key (KET) testeaza capacitatea candidatului de a se exprima in situatii cotidiene uzuale si de a intelege informatii scurte si texte simple. Examenul KET este recomandat elevilor in jurul varstei de 13 ani, care detin un nivel elementar de cunoastere a limbii engleze si sunt capabili sa inteleaga ideile principale din texte simple, sa comunice in situatii familiare si sa poarte conversatii simple, pe teme uzuale. Candidatii care au sustinut examenul KET/KET for Schools si au obtinut calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, isi pot echivala proba la limba engleza pentru admiterea in clasa a IX-a cu engleza intensiv.

Examinarea Cambridge English: Preliminary corespunde nivelului pre-intermediar si testeaza abilitatile lingvistice caracteristice vietii sociale si profesionale. Examenul PET (Preliminary English Test) este recomandat candidatilor cu varsta de pana la 18 ani, care detin un nivel intermediar de cunostinte in limba engleza si sunt capabili să le foloseasca. Candidatii care au sustinut examenul PET/PET for Schools si au obtinut calificativele: Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, isi pot echivala proba de BAC la limba engleza sau proba la limba engleza pentru admiterea in clasa a IX-a cu engleza intensiv.

FCE și CAE

Examinarea Cambridge English: First testeaza candidatii care detin competente lingvistice complete. Considerat a fi cel mai popular examen, cu cea mai larga recunoastere pe plan mondial, FCE (First Certificate in English) se situeaza la nivel intermediar pe scala lingvistica europeana. Certificarea FCE este deosebit de utila celor ce intentioneaza sa lucreze într-o tara anglofona sau intr-o organizatie multinationala, celor ce vor sa studieze in strainatate si de asemenea sa foloseasca limba engleza ca pe un mod de viata.

Dacă dorești să demonstrezi angajatorilor sau universităților că poți comunica eficient în limba engleză într-un context profesional ori academic, trebuie să obții certificatul CAE.

Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

 • să redactezi e-mailuri și rapoarte complexe și să iei notițe în timpul ședințelor și al prelegerilor;
 • să ții prezentări în engleză pe subiecte complexe;
 • să înțelegi o varietate de texte, de la ficțiune la editoriale

Examenul are patru probe. Candidații susțin probele de Citire – înțelegere a textului (Reading) și Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) și Ascultare (Listening) în aceeași zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate susține în aceeași zi sau într-o altă zi. Această probă se susține în perechi de câte doi candidați, cu doi examinatori

EXAMENE DE ENGLEZĂ PENTRU COPII (Young Learners)

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri (Pre A1 Starters, A1 Movers și A2 Flyers), încurajând copiii să învețe monitorizându-le evoluția.

Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză Young Learners (YLE), nivelurile A1 Movers și A2 Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR), numai dacă numărul total al elevilor care optează pentru acest tip de clase este mai mic sau egal cu numărul de locuri aprobat de MENCS.

Pre A1 Starters este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test îți va încuraja copilul să învețe limba engleză de la o vârstă fragedă și îi va forma o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nivel de dificultate: Preliminar A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 7 și 8 ani și o pregătire de aproximativ 100 de ore de limba engleză.

În cadrul testului copilul va trebui:

 • să recunoască culorile în limba engleză;
 • să răspundă la întrebări foarte simple despre el/ea;
 • să scrie răspunsurile unor întrebări de bază.

Ce se întâmplă când copilul meu susține acest test?

Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci ”scuturi” pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

A1 Movers este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test îți va încuraja copilul să comunice în limba engleză în situații reale și îi va crea o atitudine pozitivă față de testele de limbă străină.

Nivel de dificultate: A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani și o pregătire de aproximativ 175 de ore de limba engleză.

În cadrul testului copiii vor trebui să:

 • înțeleagă instrucțiuni de bază în limba engleză;
 • completeze un formular simplu sau să răspundă la întrebări despre ei;
 • răspundă la întrebări și să scrie lucruri simple (cum ar fi zile ale săptămânii, informații legate de oră sau nume) pe care le aud sau le citesc într-o povestire.

A2 Flyers este cel mai dificil nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani. Acest test reflectă capacitatea copilului tău de a înțelege limba engleză simplă în situații cotidiene și de a comunica într-o engleză elementară.

Nivel de dificultate: Elementar = A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

Cui se adresează?

Copiii care susțin acest test au vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani și au studiat limba engleză ca limbă secundară pentru doi sau trei ani la școală (aproximativ 250 de ore de limba engleză).

În cadrul testului copilul va trebui să:

 • explice diferența dintre două povești sau poze;
 • scrie sau să spună o scurtă poveste în limba engleză;
 • formuleze întrebări și să folosească verbe la timpul trecut (past tense). Examenul Cambridge English: Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English: Key for Schools (KETfS).
Open chat
1
Bună ziua,
Cu ce vă putem ajuta?