fbpx
Back

Certificări si parteneri oficiali

Centrul lingvistic Babel School din Oradea este partener official al Consiliului Britanic Romania și acreditat international printr-un “framework agreement” pentru a putea susține orice tip de examen Cambridge ( Cambridge Junior, Starters, Movers, Flyers, KET, PET FCE, CAE) si examenul IELTS.

Este singurul centru din Oradea care organizează în colaborare cu Consiliul Britanic examenele IELTS în două sesiuni oficiale pe an, una in toamna, perioada octombrie-noiembrie și una in primavara, perioada martie-aprilie. Totodată, fiind și centru de pregătire acreditat, Babel School Oradea oferă
astfel clienților săi posibilitatea de a urma un curs de pregătire pentru examen cu profesori experimentați, care au urmat o formare în acest sens și de susține simulări cu subiecte trimise de către institutul Cambridge Prestesting Official pentru ca aceștia să-și poată testa cunoștințele înaintea înscrierii la examen. Tot în cadrul aceluiași accord cu British Council, școala Babel este atestata sa organize anual examene Cambridge Young Learners, pentru copiii cu varste intre 6 si 12 ani. Aceste examene se susțin la sfârșitul anului școlar în curs, de obicei în luna mai sau iunie.

De asemenea, școala oferă părinților posibilitatea de a-și înscrie copiii la inceputul fiecarui an școlar la cursurile noastre speciale de pregătire pentru examenele Cambridge junior. Acestea au loc de obicei o dată pe săptămână și se desfășoară pe mai multe nivele (Starters, Movers, Flyers) în funcție de vârstele copiilor.

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri (Pre A1 Starters, A1 Movers și A2 Flyers), încurajând copiii să învețe monitorizându-le evoluția.

Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză Young Learners (YLE), nivelurile A1 Movers și A2 Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR), numai dacă numărul total al elevilor care optează pentru acest tip de clase este mai mic sau egal cu numărul de locuri aprobat de MENCS.

Mai multe informații despre toate tipurile de examene Cambridge găsiți la rubrica examene sau pe site-ul https://www.britishcouncil.ro/examene/cambridge/tip/engleza-generala .

Iată câteva dintre BENEFICIILE examenului IELTS și cui se adresează:

IELTS – International English Language Testing System – este cel mai popular test de limbă engleză din lume. A fost dezvoltat de câțiva dintre cei mai importanți experți din lume în evaluarea limbilor străine și evaluează toate competențele necesare în limba engleză – citire, scriere, ascultare și vorbire.
Testul reflectă modul în care vei folosi limba engleză pentru a studia, a lucra și a trăi într-un mediu anglofon.
Studiază, lucrează și locuiește în altă țară
Testul IELTS este acceptat de peste 10.000 de organizații din peste 140 de țări. Printre aceste organizații se numără guverne, instituții de învățământ și angajatori, dintre care 3.400 se află doar înS.U.A.
Îți va fi mai ușor să ajungi acolo unde dorești
În cele mai multe țări în care engleza este limba principală, vei avea nevoie de o dovadă acompetențelor tale în această limbă, pentru a putea candida la posturi în companii şi pentru a teputea înscrie la universități.
Dovedește-ți competențele lingvistice în țara natală
Certificarea competențelor de limba engleză cu ajutorul testului IELTS te poate ajuta să obții un postmai bun sau o promovare chiar în țara ta.
Dorești să emigrezi? Rezultatele la testul IELTS te vor ajuta să îndeplinești exigențele serviciilor de imigrare. Toate autoritățile de imigrare care solicită un test de limbă engleză vor accepta testul IELTS.
Pentru mai multe informații privind testul IELTS găsiți pe site-ul British Council https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts

Scoala Babel School este acreditată prin intermediul unui parteneriat de către ECL Romania (Consortiu European pentru limbi străine) pentru limbile engleză, germană și română pentru străini și pregătește de peste 8 ani cursanți pentru a susține acest examen, care este recunoscut la nivel
international, este valabil nelimitat și înlocuieste proba lingvistică de la examenul de Bacalaureat.

Certificatul internaţional de competenţe lingvistice ECL se eliberează de către SECRETARIATUL CONSORTIULUI ECL, în două limbi de circulaţie internaţională: engleză şi limba care a fost evaluată.

Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp, şi sunt recunoscute în întreg spaţiu european, în America Centrală şi America de Sud.

Răspunderea profesională pentru testele lingvistice ECL este asumată de o universitate de prestigiu din ţara de origine a fiecărei limbi,care realizează testele si evaluează lucrările. Universitatea din Bucureşti, membru instituţional al Consorţiului Internaţional ECL, are dreptul copyright pentru elaborarea testelor de limba română. Pe baza criteriilor uniforme stabilite în prima etapă de standardizare, examenele ECL pot fi susţinute în engleză,
germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă.

Examenele ECL, recunoscute la nivel european si internaţional, testează capacitatea orală şi scrisă de a folosi limba în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate.

Mai multe informații găsiți la rubrica examene sau pe site-ul oficial ECL https://ecl.org.ro/ro/despre-ecl.

Scoala Babel din Oradea se numără printre școlile de elita în primul rând datorită diversității cursurilor pe care le pune la dispozitia clienților săi, în functie de necesitățile și dorințele acestora și datorită acreditărilor obținute pe baza rezultatelor excepționale dobândite și a numărului mare de
participanți la cursuri. Astfel, Babel School îndeplinește toate criteriile necesare pentru a face parte dintre instituțiile certificate de către Ministerul Muncii și Învățământului din Romania.

Cursurile de limba germană acreditate de către Ministerul Muncii și Învățământului sunt menite să ajute persoanele care trebuie să dovedească că au un nivel de bază sau inițiere bun pentru a se putea descurca la un loc de muncă în Germania sau altă țară unde se vorbește limba germană.

În urma absolvirii cursului de 80 de ore, participanții sustin un examen pe baza căruia se eliberează o
diplomă de absolvire, recunoscută la nivel național dar și internațional în cazul anumitor ocupații precum îngrijitor bătrâni, baby-siter, bucătar, chelner etc.

Deschide Chat
Hello 👋,
Cu ce te putem ajuta?