fbpx
Back

Examenele CAMBRIDGE: KET, PET, FCE, CAE

De ce să alegi susținerea acestor examene la Babel School Oradea?

Examenele KET și PET

Cambridge English Key (KET) este examenul care îți testează capacitatea de a te exprima în situații cotidiene uzuale și de a înțelege informații scurte și texte simple. 

Cui se adresează acest examen? Examenul KET este recomandat elevilor care dețin un nivel elementar de cunoaștere al limbii engleze și sunt capabili să înțeleagă ideile principale din texte simple, să comunice în situații familiare și să poarte conversații simple, pe teme uzuale. 

Dacă ai susținut examenul KET/KET for Schools și ai obținut calificativele:Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, îți poți echivala proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a IX-a cu engleză intensiv.

Examinarea Cambridge English: Preliminary corespunde nivelului pre-intermediar și testează abilitățile lingvistice caracteristice vieții sociale și profesionale.

Cui i se adresează acest examen? Dacă ai susținut examenul PET/PET for Schools și ai obținut calificativele:Pass with Distinction, Pass with Merit sau Pass, îți poți echivala proba de la examenul de Bacalaureat la limba engleza sau proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a IX-a cu engleză intensiv.

Examenele FCE și CAE

Examinarea Cambridge English: First este pentru tine, cel care deții competente lingvistice complete. Considerat a fi cel mai popular examen, cu cea mai largă recunoaștere pe plan mondial, FCE (First Certificate in English) se situează la nivel intermediar pe scala lingvistică europeană.

Certificarea FCE este deosebit de utilă dacă:

Pentru a promova acest examen trebuie să fii capabil:

Examenul are patru probe.

EXAMENE DE ENGLEZĂ PENTRU COPII (Young Learners)

Menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, testele Cambridge English: Young Learners (YLE) sunt disponibile pe trei niveluri:

 • Pre A1 Starters
 • A1 Movers 
 • A2 Flyers

Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză Young Learners (YLE), nivelurile A1 Movers și A2 Flyers, administrate de British Council, pot fi folosite pentru echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a 5-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR), numai dacă numărul total al elevilor care optează pentru acest tip de clase este mai mic sau egal cu numărul de locuri aprobat de MENCS.

Ce presupune fiecare nivel?

Pre A1 Starters este primul din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 7 și 8 ani și studiu al limbii engleze de aproximativ 100 de ore.

Nivel de dificultate: Preliminar A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

În cadrul testului copilul va trebui: 

 • să recunoască culorile în limba engleză;
 • să răspundă la întrebări foarte simple despre el/ea;
 • să scrie răspunsurile unor întrebări de bază.

Ce se întâmplă când copilul susține acest test? Nu există calificativul de test promovat sau nepromovat. Copilul poate obține un maximum de cinci ”scuturi” pentru fiecare probă. Numărul de scuturi obținut pentru fiecare probă va fi afișat pe certificat. Certificatul este disponibil după aproximativ o lună de la data examenului.

A1 Movers este al doilea din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 8 și 11 ani și studiu al limbii engleze de aproximativ 175 de ore.

Nivel de dificultate: A1 pe Scala Comună Europeană de Referință.

În cadrul testului copiii vor trebui să: 

 • înțeleagă instrucțiuni de bază în limba engleză; 
 • completeze un formular simplu sau să răspundă la întrebări despre ei; 
 • răspundă la întrebări și să scrie lucruri simple (cum ar fi zile ale săptămânii, informații legate de oră sau nume) pe care le aud sau le citesc într-o povestire.

A2 Flyers este cel mai dificil nivel din cele trei niveluri de testare Cambridge English: Young Learners (YLE) pentru copiii cu vârste între 9 și 12 ani și au studiat limba engleză ca limbă secundară pentru doi sau trei ani de școală – aproximativ 250 de ore.

Nivel de dificultate: Elementar = A2 pe Scala Comună Europeană de Referință.

 

În cadrul testului copilul va trebui să:

 • explice diferența dintre două povești sau poze;
 • scrie sau să spună o scurtă poveste în limba engleză; 
 • formuleze întrebări și să folosească verbe la timpul trecut (past tense). 

 

Examenul Cambridge English: Flyers este echivalent din punct de vedere al nivelului de dificultate cu examenul Cambridge English: Key for Schools (KETfS).

Deschide Chat
Hello 👋,
Cu ce te putem ajuta?