fbpx
Back

Examenele GOETHE & ÖSD

De ce să alegi susținerea acestor examene la Babel School Oradea?

Examene Goethe pentru elevi (10 – 16 ani)

Examenul Goethe Zertifikat A1: Fit in Deutsch 1 atestă competențele lingvistice la nivel A1 conform Cadrului european de referință și se adresează elevilor între 10 și 16 ani. Examenul presupune cunoștințe elementare de limba germană, este adaptat vârstei copiilor și este primul examen internațional de limba germană care poate fi susținut de către elevii de gimnaziu. Acesta reprezintă nu doar o testare a cunoștințelor de limba germană, ci mai ales o pregătire în condiții de examen pentru atingerea nivelelor ulterioare. Pass, îți poți echivala proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a IX-a cu engleză intensiv.

Examenul Goethe Zertifikat A2 Fit in Deutsch atestă competențele lingvistice la nivel A2 conform Cadrului European de Referință și se adresează elevilor între 12 și 16 ani. Pe baza diplomei de A2, elevii claselor a 8 a pot echivala examenul de limba germană, care condiționează înscrierea la liceu la o clasă cu bilingv germană. engleza sau proba la limba engleză pentru admiterea în clasa a IX-a cu engleză intensiv.

Examenul Goethe Zertifikat B1 atestă competențele lingvistice la nivel B1 conform Cadrului European de referință. Diploma de B1 vă permite să echivalați examenul de bacalaureat cu nivelul B1 (pentru elevii de liceu), să candidați pentru o bursă Erasmus (pentru studenți) sau să aplicați în anumite cazuri pentru un loc de muncă în Germania. Examenul Goethe B1 este un examen modular: fiecare probă reprezintă un modul și vă puteți înscrie doar pentru anumite probe sau pentru examenul complet. În cazul în care nu ați promovat toate probele, puteți susține la următoarea sesiune de examene doar proba nepromovată. Pentru promovarea examenului Goethe Zertifikat B1 trebuie să atingeți 60% la fiecare probă în parte.

 

Examene Goethe pentru adulți (începând cu 16 ani)

Examenul Goethe Start Deutsch 1 atestă competențele lingvistice la nivel A1 – începători – conform Cadrului european de referință. lingvistică europeană.

Examenul Goethe Zertifikat A2 atestă competențele lingvistice la nivel A2 conform Cadrului European de referință.

Examenul Goethe Zertifikat B1 atestă competențele lingvistice la nivel B1 conform Cadrului European de referință. Diploma de B1 vă permite să echivalați examenul de bacalaureat cu nivelul B1 (pentru elevii de liceu), să candidați pentru o bursă Erasmus (pentru studenți) sau să aplicați în anumite cazuri pentru un loc de muncă în Germania. Examenul Goethe B1 este un examen modular: fiecare probă reprezintă un modul și vă puteți înscrie doar pentru anumite probe sau pentru examenul complet. În cazul în care nu ați promovat toate probele, puteți susține la următoarea sesiune de examene doar proba nepromovată. Pentru promovarea examenului Goethe Zertifikat B1 trebuie să atingeți 60% la fiecare probă în parte.

Examenul Goethe Zertifikat B2 atestă competențele lingvistice la nivel B2 conform Cadrului European de referință. Diploma de B2 vă permite să echivalați examenul de bacalaureat cu nivelul B2 (pentru elevii de liceu), să candidați pentru o bursă Erasmus (pentru studenți) sau să aplicați în anumite cazuri pentru un loc de muncă în Germania.

Examenul Goethe Zertifikat C1 atestă competențele lingvistice la nivel C1 conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi. Diploma de C1 vă permite să echivalați examenul de bacalaureat cu nivelul C1 (pentru elevii de liceu), să candidați pentru o bursă Erasmus (pentru studenți) sau să aplicați pentru un loc de muncă în Germania.

EXAMENELE DE GERMANĂ ÖSD

Examenele pentru certificarea limbii germane ÖSD – Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (Viena, Austria) sunt acceptate si recunoscute in intreaga lume, dar mai ales in Europa, in tari precum Germania, Austria, Elvetia, inclusiv in Romania ( conform: ORDIN 4932_2013_modifica_ORDIN 5219_2010 ). tip de clase este mai mic sau egal cu numărul de locuri aprobat de MENCS.

“Recunoscut în întreaga lume, dar mai ales în Europa, în tari precum Germania, Austria sau Elvetia, certificatul ÖSD de limba germana te ajuta la admiterea în clasa a V-a sau la bacalaureat pentru echivalarea probei de competenta lingvistica. Acesta dovedeste cunostintele acumulate în limba germana la oricare dintre nivelurile A1, A2, B1, B2, C1 sau C2.”, Cătălin BĂDĂNĂU, Manager EECentre

Deschide Chat
Hello 👋,
Cu ce te putem ajuta?